Hof van Eckberge biedt zowel binnen als buiten vele mogelijkheden voor een ontspannen én gezellig uitje, of dit nu 's ochtends, 's middags of 's avonds is! We ontvangen groepen senioren, bezoekers met groepsreizen én ook zorginstellingen met cliënten en hun begeleiders, bijvoorbeeld als dagbestedingsuitje!

Er is veel te doen om gezamenlijk een comfortabele, gezellige en goed verzorgde dag uit te beleven. Veel zorginstellingen maken gebruik van onze mogelijkheden, waarbij het met grotere groepen zelfs mogelijk is om een deel of geheel Hof van Eckberge af te huren.

Onze snoezelruimte van 30 m² met groot relax/schuimbed, diverse zit- en ligplaatsen op het snoezelpodium, bubble-unit, sterrenhemel en diverse licht- en geluidseffecten is voor iedereen toegankelijk maar ook af te huren voor exclusief gebruik. U kunt onze snoezelruimte exclusief afhuren voor €50,- per uur. Tevens wordt dan de beamer, het scherm en de speciale knoppenwand geactiveerd. Achter elke knop zit een eigen geluids- en beeldeffect. Tijdens het exclusief afhuren van de snoezelruimte zijn ook de soundbeams in gebruik, waarbij door middel van beweging verschillende toonsoorten gecreëerd worden.

De gelijkvloerse, computergestuurde bowlingbanen zijn geschikt voor rolstoelers. We hebben een speciale beugel waarvan zij, al dan niet met behulp van de bumpers aan de zijkant van de baan, de bal af kunnen laten rollen. Bij de zitjes kunnen ook rolstoelers plaatsnemen.

De lasergame bij Hof Eckberge is de eerste ter wereld met een rolstoel-schietpositie. Veel mensen met een beperking kiezen daarom juist voor Hof van Eckberge.

Het halfverharde, rolstoeltoegankelijk pad door ons buitenterrein loopt, langs bijvoorbeeld diverse zand- en waterspeelplaatsen, de vogelnestschommel maar uiteraard ook door onze mini ZOO met bijzondere dieren zoals harlekijnara's, wasbeertjes, wallaby's, rendieren, stekelvarkens en alpaca's. Binnen zijn de diverse zoutwateraquaria te bewonderen en deze geven een rustgevend en fascinerend schouwspel. Voor kinderen t/m 12 jaar hebben wij binnen diverse klim- en speelstructuren. Onze speelstructuren binnen zijn niet geschikt voor iedereen ouder dan 12 jaar.

Onze menukaart biedt vele mogelijkheden, ook voor mensen met specifieke maaltijd- en dieetwensen en pureren van maaltijden is geen probleem. Onze eigen professionele keukenbrigade is uitermate flexibel om tegemoet te komen aan de wensen van onze gasten.

Hof van Eckberge heeft een self-service restaurant. Dit houdt in dat u voor dranken, lekkernijen en gerechten terecht kunt bij onze self-service bar en het ondersteunende drankeneiland bij de kookstudio.

Verder beschikken wij over een MIVA-toilet, douche, verschoonruimte voor kleine én grotere kinderen, een borstvoedings- en EHBO-ruimte. We zijn goed bereikbaar, hebben gratis parkeerplaatsen en diverse minder validen parkeerplaatsen, evenals een uitstapplaats direct voor het gebouw én 8 fietsoplaadpunten.