#PROJECT22

De ontwikkeling van onze nieuwe uitbreiding is in volle gang! Nu duidelijk is dat er géén XL Zandbak wordt gebouwd stijgt de spanning en krijgen we steeds vaker de vraag: ‘Wat gaan jullie dan wel bouwen?’. Dat houden we graag nog even geheim… In deze blog interviewen we Maarten (directeur) en Ivo (ontwerper) over de belangrijkste kenmerken van de nieuwe uitbreiding. Zo lichten we een eerste tipje van de sluier op. Lees meer!

Het strandpaviljoen, het beachvolleybalveld en het activiteitenveld moeten het ‘veld’ ruimen. In totaal ontstaat daarmee ruim 1200m² bouwgrond, waarop in de komende maanden één van de grootste investeringen tot nu toe verrijst.

Waarom pakt Hof van Eckberge zo groots uit?

‘’We zijn jarig! Dat gaan we met deze uitbreiding uiteraard groots vieren! Maar, afgezien daarvan hebben we in de afgelopen jaren goed gekeken naar onze positie én de reeds bestaande faciliteiten. Om interessant te blijven moet je vernieuwen, en daarom hebben we een concreet ‘masterplan’ gecreëerd, waarin we de uitbreidingen en vernieuwingen voor de komende 7 jaar hebben vastgesteld. Ondanks de corona-periode willen we deze wensen tóch doorzetten, om niet tot stilstand te komen en onze gasten te kunnen blijven verrassen. Na Paco’s Onderzoeksstation kun je dit zien als ‘stap 2’, en groots wordt het zeker!’’, aldus Maarten.

Wat kunnen we verwachten?

Ivo: ‘’Een toevoeging die een dagje uit naar Hof van Eckberge nóg completer maakt! Een flauw antwoord, want dat geeft natuurlijk geen duidelijkheid, maar je kunt er vanuit gaan dat we hier uitpakken met een toevoeging die voor jong en oud interessant is en binnen korte tijd razend populair zal worden!’’

Hof van Eckberge houdt met de uitbreiding vast aan de belangrijkste pijlers: 1. binnen & buiten, 2. voor alle leeftijden, 3. volledig inclusief en voor iedereen. Op de vraag of er tóch een tipje van de sluier opgelicht kan worden antwoord Ivo:

‘’Ik ben bereid om jullie alvast van een 4-tal kenmerken te voorzien, die niet direct duidelijkheid geven over de toevoeging, maar wel een beeld creëren van de zone die hier straks ontstaat. We kiezen weer voor een optimale beleving, waarin we de aankleding en sfeer van de zone érg belangrijk vinden. Zo hebben we opnieuw tientallen ontwerpen gecreëerd, waarin de volgende aspecten de basis vormen:

  • Zomergevoel
  • Palmbomen
  • Activiteit
  • Een kleurrijk dorp

Een kleurrijk dorp? Kunnen we hier straks gebouwen verwachten?

‘’Klopt! We bouwen hier straks een straat met kleurrijke gebouwen en alle bijbehorende thematisatie. Sterker nog, binnen enkele weken starten we al met de funderingen en kun je hier de eerste resultaten zien!’’, aldus Ivo.

Gaan we dan ook nieuwe diersoorten aantreffen?

‘’Goede vraag! We proberen alle kenmerken van Hof van Eckberge actueel te houden en te vernieuwen. Enkele maanden geleden hebben we 6 nieuwe diersoorten én een dierenverblijf toegevoegd. Of jullie nu óók nieuwe dieren kunnen verwachten laat ik nog even in het midden…’’, aldus Maarten.

Hof van Eckberge heeft sinds juli 2020 een officiele dierentuinvergunning en heeft aangegeven dat hiermee ‘groen licht’ ontstaat voor het uitbreiden van dit onderdeel.

Wanneer komt er meer nieuws naar buiten?

Ivo: ‘’Dat ligt aan de vorderingen. Op een gegeven moment – en dat zal zeker binnen nu en 2 maanden het geval zijn – gaan we flinke bouwwerkzaamheden zien en kunnen we steeds een beetje extra informatie vrijgeven. We houden het nog even spannend, maar kunnen óók zelf niet wachten om deze gave uitbreiding met jullie te delen. Nog even geduld!’’

Naar verwachting wordt de nieuwe uitbreiding in de zomer van 2022 geopend. Houd onze Facebookpagina en Instagram goed in de gaten, óf schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief!

PROJECT22 Lees de laatste updates over onze nieuwe uitbreiding!
Een straat uit Trinidad!

Je hebt het waarschijnlijk al verschillende keren voorbij zien komen: we bouwen een straat uit de Cubaanse stad ‘Trinidad’ na, tegen de hal van onze lasergame. In deze blog nemen we je mee naar het allereerste idee, de schets én de reden van deze grote investering! Lees snel verder >>

Adventuregolf: foto-update!

De bouw van de nieuwe Adventuregolf vordert gestaag! De kleurrijke straten van Trinidad krijgen vorm, de fundering van de eerste banen is gereed én de padenstructuur wordt uitgezet en voorbereid. Tijd om een update te delen! In deze blog zie je niet alleen de laatste plaatjes, maar informeren we je ook over de stand van zaken. Lees snel verder >>