Deze flinke varaan kan wel 60cm lang worden! De naam verraadt het uiterlijk al, waarvan de staart bedekt is met kleine stekelige schubben. Je verwacht wellicht spannende gevechten met vijanden, waarbij de staart wordt ingezet als slagwapen, maar de realiteit is nét even anders! De varaan verstopt zich in een spleet tussen de rotsen en dekt de ingang af met zijn stekelige staart. Minder spannend, maar daardoor wel een hogere overlevingskans.

Algemene informatie stekelstaartvaraan

Latijnse naam: Varanus acanthurus

De stekelstaartvaraan komt in het wild voor in delen van Australië. Ze leven daar in de droge gebieden en halfwoestijnen. Ook in de meer tropische gebieden kun je de hagedis tegenkomen, waarbij hij zich met name tussen de rotsspleten bevindt. Het voedsel van de varaan bestaat in het wild uit insecten en ook kleinere hagedissen.

Meer over de stekelstaartvaraan

Bekijk alle dieren

Picasso doktersvis
Lees meer
Juweelkardinaalbaas
Lees meer
Koikarpers
Lees meer
Rood- en Geelwangschildpadden
Lees meer
Zwarte zwanen
Lees meer
Nandoes
Lees meer
Carolina-eendjes
Lees meer
Kalkoenen
Lees meer
Harlekijnara's
Lees meer
Göttinger Miniatuurvarkens
Lees meer
Ouessantschaapjes
Lees meer
Dwerggeitjes
Lees meer
Ezels
Lees meer
Wallaby's
Lees meer
Witstaartstekelvarkens
Lees meer
Alpaca's
Lees meer
Koningspython
Lees meer
Afrikaanse Brulkikker
Lees meer
Pijlgifkikker
Lees meer
Panterkameleon
Lees meer
Madagaskardaggekko
Lees meer
Blauwtongskink
Lees meer
Stekelstaartvaraan
Lees meer
Dwergmangoest
Lees meer
Flappentak
Lees meer
Driebandanemoonvis
Lees meer
Zee-egel
Lees meer