Met hun krulletjes, kleine snuit en overmatige dosis energie zijn de Ouessantschaapjes een opvallende verschijning. Samen met de dwerggeitjes doen ze geregeld een wedstrijdje sprinten door het verblijf en springen ze hoog op de speelstellage om aandacht te krijgen. Toen de schaapjes nét bij Hof van Eckberge kwamen waren ze nerveus en verlegen, maar daar is intussen niets meer van over!

Algemene informatie Ouessantschaap

Latijnse naam: Ovis aries

Het Ouessantschaap komt oorspronkelijk uit Ouessant, een eilandje voor de kust van Bretagne, Frankrijk. Het is het kleinste schapenras ter wereld, door het barre klimaat en de schrale gronden. Ze worden maximaal 46-49 cm en wegen tussen de 14 en 20 kg. Schapen zijn kuddedieren en het zijn herkauwers. Bij alle Ouessantjes vallen na 5 à 6 jaar de tanden uit, daarna gebruiken ze alleen nog hun kiezen.

Meer over het Ouessantschaap

Leefgebied Ouessantschaap

Ouessantschaapjes komen uit Ouessant, een eilandje voor de kust van Bretagne in Frankrijk. Ze leven in kuddes op de grasvlaktes en worden tegenwoordig veel gehouden in kinderboerderijen en dierentuinen.

Uiterlijk Ouessantschaap

Gewicht 14-20 kilogram
Leeftijd Ouessantschaapjes kunnen wel 10 jaar oud worden
Lengte Tot ca. 50 cm

Voedsel in de natuur

In de natuur eten Ouessantschapen voornamelijk grassen, bladeren en struikgewassen.

Voedsel bij Hof van Eckberge

Bij ons krijgen de Ouessantschaapjes brokjes, hooi en wilgentakjes.

Bekijk alle dieren

Prairiehondjes
Lees meer
Picasso doktersvis
Lees meer
Koraalduivels
Lees meer
Koikarpers
Lees meer
Rood- en Geelwangschildpadden
Lees meer
Rode Baardagamen
Lees meer
Zwarte zwanen
Lees meer
Zijdehoender Krielkip
Lees meer
Nandoes
Lees meer
Carolina-eendjes
Lees meer
Kalkoenen
Lees meer
Harlekijnara's
Lees meer
Göttinger Miniatuurvarkens
Lees meer
Ouessantschaapjes
Lees meer
Dwerggeitjes
Lees meer
Wasberen
Lees meer
Ezels
Lees meer
Wallaby's
Lees meer
Witstaartstekelvarkens
Lees meer
Alpaca's
Lees meer