Kulukulukulu, oftewel: ‘Wij zijn de kalkoenen van Hof van Eckberge!’. Dit gekke geluid hoor je al van veraf. Het leuke is, als je ze imiteert reageren ze direct! Ze gebruiken deze roep om indruk te maken op de vrouwtjes. Het oorspronkelijke leefgebied van de kalkoen is Noord en Centraal-Amerika. Kalkoen eten graag zaden, granen, vruchten, noten, planten en insecten. Kom ze snel eens bekijken in onze dierentuin en vergeet ze niet te roepen!

Algemene informatie Kalkoen

Latijnse naam: Meleagris gallopavo

Kalkoenen staan bekend om het bijzondere geluid dat de mannetjes maken om indruk te maken op een vrouwtje. Het mannetje is makkelijk te herkennen aan de rode lellen bij zijn snavel, dit wordt ook wel ‘de baard’ genoemd. Kalkoenen zijn ook erg weerbaar, met hun klauwen en vleugels kunnen ze gevaarlijk uit de hoek komen. Daarnaast kan de kalkoen met 40 kilometer per uur rennen en wel met 90 kilometer per uur vliegen.

Meer over de Kalkoen

Leefgebied Kalkoen

De Kalkoen komt voor in de bossen, moerasranden en struikgewassen van Noord en Centraal-Amerika.

Uiterlijk Kalkoen

Gewicht 5 tot 11 kilogram
Leeftijd Kalkoenen kunnen wel 10 jaar oud worden
Lengte Tot ca. 110 cm

Voedsel in de natuur

In de natuur eten kalkoenen zaden, granen, vruchten, noten, planten en insecten.

Voedsel bij Hof van Eckberge

Bij ons krijgen de kalkoenen zaden, pitten, fruit en noten.

Bekijk alle dieren

Prairiehondjes
Lees meer
Picasso doktersvis
Lees meer
Koraalduivels
Lees meer
Koikarpers
Lees meer
Rood- en Geelwangschildpadden
Lees meer
Rode Baardagamen
Lees meer
Zwarte zwanen
Lees meer
Zijdehoender Krielkip
Lees meer
Nandoes
Lees meer
Carolina-eendjes
Lees meer
Kalkoenen
Lees meer
Harlekijnara's
Lees meer
Göttinger Miniatuurvarkens
Lees meer
Ouessantschaapjes
Lees meer
Dwerggeitjes
Lees meer
Wasberen
Lees meer
Ezels
Lees meer
Wallaby's
Lees meer
Witstaartstekelvarkens
Lees meer
Alpaca's
Lees meer