In onze kinderboerderij vind je deze schattige springende dwerggeitjes! Ze eten op een hele gekke manier, ze hebben namelijk alleen tanden in hun onderkaak, dat is vreemd! De dwerggeit komt oorspronkelijk uit West-Afrika, maar wordt in Europa veel als huisdier gehouden. Hoewel ze humeurig lijken door het aanhoudende gemekker houden dwerggeitjes er enorm van om geknuffeld te worden, aai ze dus gerust over hun bol als je in de buurt bent!

Algemene informatie dwerggeit

Latijnse naam: Capra aegagrus hircus

De dwerggeit komt oorspronkelijk uit West-Afrika en is een kuddedier. Een volwassen dwerggeit is ongeveer 50 cm groot en weegt tussen de 25 en 50 kilo. Geiten eten op een aparte manier, ze hebben alleen tanden in de onderkaak. Ze kauwen het voedsel kort, slikken het door en boeren het vervolgens weer op om het te herkauwen.

Meer over de dwerggeit

Leefgebied dwerggeit

Dwerggeiten komen oorspronkelijk uit West-Afrika en leven in kuddes. In Europa worden ze veel gehouden als huisdier in bijvoorbeeld een kinderboerderij.

Uiterlijk dwerggeit

Gewicht 25-50 kilogram
Leeftijd Dwerggeiten kunnen wel 20 jaar oud worden
Lengte Tot ca. 55 cm

Voedsel in de natuur

In de natuur eten dwerggeiten grassen, bladeren en struikgewassen.

Voedsel bij Hof van Eckberge

Bij ons krijgen de dwerggeiten brokjes, hooi en wilgentakjes.

Bekijk alle dieren

Prairiehondjes
Lees meer
Picasso doktersvis
Lees meer
Koraalduivels
Lees meer
Koikarpers
Lees meer
Rood- en Geelwangschildpadden
Lees meer
Rode Baardagamen
Lees meer
Zwarte zwanen
Lees meer
Zijdehoender Krielkip
Lees meer
Nandoes
Lees meer
Carolina-eendjes
Lees meer
Kalkoenen
Lees meer
Harlekijnara's
Lees meer
Göttinger Miniatuurvarkens
Lees meer
Ouessantschaapjes
Lees meer
Dwerggeitjes
Lees meer
Wasberen
Lees meer
Ezels
Lees meer
Wallaby's
Lees meer
Witstaartstekelvarkens
Lees meer
Alpaca's
Lees meer