In onze kinderboerderij vind je deze schattige springende dwerggeitjes! Ze eten op een hele gekke manier, ze hebben namelijk alleen tanden in hun onderkaak, dat is vreemd! De dwerggeit komt oorspronkelijk uit West-Afrika, maar wordt in Europa veel als huisdier gehouden. Hoewel ze humeurig lijken door het aanhoudende gemekker houden dwerggeitjes er enorm van om geknuffeld te worden, aai ze dus gerust over hun bol als je in de buurt bent!

Algemene informatie dwerggeit

Latijnse naam: Capra aegagrus hircus

De dwerggeit komt oorspronkelijk uit West-Afrika en is een kuddedier. Een volwassen dwerggeit is ongeveer 50 cm groot en weegt tussen de 25 en 50 kilo. Geiten eten op een aparte manier, ze hebben alleen tanden in de onderkaak. Ze kauwen het voedsel kort, slikken het door en boeren het vervolgens weer op om het te herkauwen.

Meer over de dwerggeit

Leefgebied dwerggeit

Dwerggeiten komen oorspronkelijk uit West-Afrika en leven in kuddes. In Europa worden ze veel gehouden als huisdier in bijvoorbeeld een kinderboerderij.

Uiterlijk dwerggeit

Gewicht 25-50 kilogram
Leeftijd Dwerggeiten kunnen wel 20 jaar oud worden
Lengte Tot ca. 55 cm

Voedsel in de natuur

In de natuur eten dwerggeiten grassen, bladeren en struikgewassen.

Voedsel bij Hof van Eckberge

Bij ons krijgen de dwerggeiten brokjes, hooi en wilgentakjes.