Deze kleurrijke eend komt in het wild voor op rustige poelen en rivieren in oostelijk Noord-Amerika. Het vrouwtje heeft een bruin verenkleed, terwijl het mannetje vol bekleed is met prachtige kleuren. Eéns per jaar leggen ze eieren, dus als je geluk hebt tref je een paar jonge carolina-eendjes op de vijver!

Algemene informatie Carolina-eend

Latijnse naam: Aix sponsa

De Carolina-eend is een vogel uit de familie van de eendachtigen. Deze kleurrijke verschijning komt voor op rustige poelen en rivieren van oostelijk Noord-Amerika. ’s Winters trekt hij naar het zuidelijk deel daarvan. Ze zijn tamelijk wintervast. Het verenkleed van het mannetje is prachtig gekleurd, terwijl het vrouwtje bruingrijs gekleurd is. De lichaamslengte bedraagt ongeveer 45 cm.

Meer over de Carolina-eend

Leefgebied Carolina-eend

De Carolina-eend komt voor op de rustige poelen en rivieren van oostelijk Noord-Amerika. ’s Winters trekt hij naar het zuidelijk deel daarvan.

Uiterlijk Carolina-eend

Gewicht 400-700 gram
Leeftijd Carolina-eendjes kunnen wel 18 jaar oud worden
Lengte Tot ca. 45 cm

Voedsel in de natuur

In de natuur eten Carolina-eenden insecten, fruitsoorten en bessen.

Voedsel bij Hof van Eckberge

Bij ons krijgen de Carolina-eendjes zaden, pitten en fruit.

Bekijk alle dieren

Prairiehondjes
Lees meer
Picasso doktersvis
Lees meer
Koraalduivels
Lees meer
Koikarpers
Lees meer
Rood- en Geelwangschildpadden
Lees meer
Rode Baardagamen
Lees meer
Zwarte zwanen
Lees meer
Zijdehoender Krielkip
Lees meer
Nandoes
Lees meer
Carolina-eendjes
Lees meer
Kalkoenen
Lees meer
Harlekijnara's
Lees meer
Göttinger Miniatuurvarkens
Lees meer
Ouessantschaapjes
Lees meer
Dwerggeitjes
Lees meer
Wasberen
Lees meer
Ezels
Lees meer
Wallaby's
Lees meer
Witstaartstekelvarkens
Lees meer
Alpaca's
Lees meer