Zoek je verkoeling?

Kom spelen in het waterpark van Hof van Eckberge!


De lucht is strak blauw, de zon schijnt volop en de temperatuur is aangenaam: tijd voor verkoeling! In het waterpark van Hof van Eckberge kun je (als je dat wil) gegarandeerd een nat pak regelen! Ren door de neveltuin of pomp liters water naar de oppervlakte met de waterpompen. Bouw dammen, zandkastelen of reguleer de waterstroom in de waterspeeltuin. Dat klinkt verfrissend!

Je hoeft bij ons niet bang te zijn dat de kinderen oververhit raken. Naast de natuurrijke omgeving met bomen en schaduwplekken, hebben we ook schaduwdoeken boven onze waterspeeltuin gehangen. Veilig, beschut en beschermd spelen dus!

Boek je tickets online

Waterattracties

Wil jij weten welke waterattracties op welk moment geopend zijn? Neem een kijkje tussen de attracties in onze waterspeeltuin.

Bekijk waterattracties

Outdoor attracties

Je natte pak even laten drogen? In ons grote belevingspark vind je naast een dierentuin ook héél veel buiten attracties! Neem snel een kijkje!

Bekijk outdoor attracties

Kinderfeestje?

Hof van Eckberge biedt verschillende kinderfeestarrangementen inclusief toegang tot waterspeeltuin. Een dag vol avontuur en geweldige herinneringen!

Meer informatie

Waterpret

In het waterpark van Hof van Eckberge in Eibergen beleef je een dagje waterpret voor jong en oud. Wat is er nu lekkerder dan met water spelen op een warme dag? Kom ook afkoelen en genieten van een middagje waterpret bij Hof van Eckberge!

Eindeloze waterpret voor jong en oud

Bij mooi weer is het heerlijk spelen in de waterspeeltuin van Hof van Eckberge. In het waterpark is van alles te beleven voor jong en oud. Zo zijn er een neveltuin, waterpompen en zandwaterspeeltuin in ons park. Met de waterpomp kunnen kinderen zelf water uit de grond pompen en vervolgens de stroming bepalen door middel van dammetjes en draaiende waterwielen. Wat is er nu leuker dan bewegend water dat de kinderen zelf kunnen besturen? Het waterpark bevindt zich te midden van een zandbak, dus de kinderen kunnen ook heerlijk zandkastelen bouwen. Oude kleren, laarzen of zwemkleding aan, en uren lang spelen maar!

Lekker spelen bij het waterpark

Naast het waterpark is er nog veel meer te beleven bij Hof van Eckberge. Op ons 25.000m2 grote buitenterrein is voor iedereen wel iets leuks te doen. Zo hebben wij ook een grote buitenspeeltuin. Hier kunnen de kinderen lekker klimmen op de speeltoestellen, van de kabelbaan roetsjen, trampolinespringen en nog veel meer! Slaat het weer om? Dan is er ook binnen van alles te beleven, wij hebben namelijk ook een binnenspeeltuin! Daarnaast kun je binnen lasergamen en bowlen.

Waterpark in de Achterhoek

Het waterpark bevindt zich naast ons terras. Terwijl je geniet van een hapje en een drankje, heb je zicht op de kinderen die spelen in het waterpark. Het terras is deels overdekt, dus met mooi weer kun je lekker afkoelen in de schaduw!

Waterspeeltuin

De zandwaterspeeltuin van Hof van Eckberge staat bol van avonturen! Je kunt er zelf de waterstroom regelen met dammetjes, draaiende waterschijven en waterpompen. Eindeloze waterpret! Laat je de houten waterbanen overstromen, dan ontstaat er in de zandwaterspeeltuin een grote (ondiepe) waterplas waarin je eindeloos kunt spelen. Bouw de grootste zandkastelen of bak een lekker zandtaartje. Een nat pak is (als je dat wil) gegarandeerd!

De zandwaterspeeltuin is deels afgeschermd met schaduwdoeken, zodat je niet in de volle zon hoeft te staan/spelen. Kortom: verantwoord afkoelen op de warme dagen.

Belangrijke wetenswaardigheden

 • Gebruik van de zandwaterspeeltuin is op eigen risico
 • Kinderen jonger dan 4 jaar dienen onder begeleiding te spelen
 • Neem kleding mee die vies en nat mag worden

Neveltuin

In de neveltuin word je maar een klein beetje nat! Tenminste, als je er maar één keer doorheen rent. Blijf je rondjes rennen, dan kun je ook hier een nat pak regelen! De vernevelinstallatie zorgt voor een aangename verkoeling op de warme dagen. Ook volwassenen vinden het heerlijk om een paar druppels mee te pakken. En dat mag uiteraard! De neveltuin is geopend op warme en zonnige dagen als de temperatuur hoger is dan 24 graden!

Belangrijke wetenswaardigheden

 • De neveltuin is geopend bij mooi weer en een temperatuur boven de 24 graden
 • Betreden is op eigen risico

Tobbedansbaan

De tobbedansbaan is op dit moment niet opgebouwd en niet geopend. Indien de tobbedansbaan aanwezig en geopend is verdwijnt deze melding!

De tobbedansbaan is een meters hoge waterglijbaan met een natte landing. Je klimt aan de achterzijde van de tobbedansbaan omhoog en glijd met hoge snelheid het zwembad in, een nat pak is niet te voorkomen! Tijdens de warme zomerdagen plaatsen we (indien de baan beschikbaar is) de tobbedansbaan op ons activiteitenveld. Zo is er genoeg ruimte voor iedereen én kunnen ouders zelf toezicht houden bij de kinderen!

Belangrijke wetenswaardigheden

 • De tobbedansbaan is toegankelijk voor kinderen met een zwemdiploma
 • Ouders/volwassenen zijn zelf verantwoordelijk voor het toezicht op kinderen
 • Gebruik van de tobbedansbaan is op eigen risico

Waterspeeltuin Bekijk alle waterattracties of selecteer op openstelling.
Alle attracties
Geopend
Bij mooi weer geopend
Gesloten
Verkoeling bij warm weer
Verkoeling bij warm weer
 • Waterpompen
 • Dammetjes
 • Waterpret
Meer info
WATERSPEELTUIN
Ga voor een nat pak!
Ga voor een nat pak!
 • Vernevelinstallatie
 • Geopend bij mooi weer

Meer info
NEVELTUIN
Momenteel niet opgebouwd
Momenteel niet opgebouwd
 • XL Springkussen
 • Waterglijbaan
 • Landing in het water
Meer info
TOBBEDANSBAAN