Even bijkomen?

Relaxruimte

Moe geworden van je bezoek aan alle binnen en buitenattracties? Dat kunnen we ons goed voorstellen! In onze relaxruimte, met schuimbed, rustgevende muziek en zachte kleuren kom je even heerlijk tot rust! Neem plaats op één van de zachte kussens en laad jezelf op om aan een nieuwe speelfase te beginnen! Samen met vrienden kun je hier zo lang chillen als je wilt, de relaxruimte is net als alle andere binnenattracties de héle dag geopend.

Wat is een relaxruimte?

De relaxruimte is een kind en speelvriendelijke variant op onze snoezelruimte. Verschillende effecten en onderdelen zijn gedurende reguliere openstelling niet geactiveerd, omdat deze zijn ontwikkeld voor zorggroepen. Op alle reguliere openingsdagen willen we deze ruimte tóch aanbieden en spreken we van een relaxruimte. Je kunt hier met vrienden en vriendinnen chillen, bijkomen en uitrusten om vervolgens weer volop van alle speelfaciliteiten gebruik te kunnen maken!

Wil je gebruikmaken van de snoezelruimte inclusief effecten en zintuigprikkelende onderdelen, klik dan hier en lees meer informatie over de mogelijkheden.


Snoezelruimte

Het woord snoezelen is een samentrekking van de woorden doezelen (wat verwijst naar de sfeer) en snuffelen (wat verwijst naar het onderzoekende element). Snoezelen kan een goede aanvulling zijn op de zintuiglijke ontwikkeling van peuters en kleuters, maar werkt vaak ook rustgevend bij mensen uit het autisme spectrum, met een verstandelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel, dementie, stress of chronische pijn. Snoezelen kan dus een positieve invloed hebben op zowel het lichamelijke als psychische welzijn van de persoon.

Hof van Eckberge biedt de mogelijkheid om de snoezelruimte af te huren voor zorgdoelgroepen. Zo kun je in alle rust gebruik maken van de elementen in de ruimte, gezien we dan ook de extra effecten inschakelen. Je vindt onder andere een knoppenwand in de ruimte met dierengeluiden en afbeeldingen op de beamer, een soundbeam die het mogelijk maakt om geluid te maken met lichaamsbewegingen en een rustgevende sterrenhemel. Wij zorgen dat de ruimte voorbereid en gedesinfecteerd is voor gebruik.

De snoezelruimte kan afgehuurd worden voor €50,- per uur. Neem contact met ons op voor meer informatie en het maken van een reservering.

Bekijk zorgarrangementen Bel direct