De openingsdatum komt langzaam in zicht! Over enkele weken verwijderen we de bouwschotten en presenteren we de gave vernieuwde versie van onze lasergame-attractie! In deze blog nemen we je mee in het proces van de eerste schets tot de daadwerkelijke bouw. Je komt álles te weten over de veranderingen! >>

Het begon allemaal in 2019...

De eerste plannen om de entree van onze lasergamejungle te vernieuwen dateren al uit 2019! Op de foto's hieronder zie je de situatie zoals deze er vanaf de opening van het park in 2012 bij lag. De knaloranje muren en het wachtbankje stonden in géén verhouding tot wat er zich achter de witte deuren bevond, want daar is al vanaf de eerste dag een 400m2 grote gethematiseerde jungle te vinden! Tijd om die ervaring naar buiten te brengen, zodat onze bezoekers weten wat ze te wachten staat!


De allereerste schetsen

Vele ideeën hebben de revue gepasseerd, van echte vliegtuigvleugels tot simpele camouflagedoeken. Het koste enig denkwerk om tot een geschikte omgeving te komen, waarin we niet alleen laten zien wat er achter de deuren te vinden is, maar we ook een spannende storytelling kunnen verwerken. Op onderstaande schetsen zie je de eerste ideeën om een klein jungle-vliegveld te bouwen. Hier stappen gasten straks op het vliegtuig om een bijdrage te leveren in de strijd tegen de stropers in het Amazone-regenwoud. Spannend!


Een concrete uitwerking

Na wat bedenktijd bevielen de plannen ons nog steeds. We zijn de ideeën gedetailleerder gaan uitwerken en hebben de verhaallijn tot in de puntjes uitgewerkt. Kleurenpaletten, materialen, props, er werden flinke boodschappenlijstjes gemaakt. Om het zo écht mogelijk te laten lijken, hebben we een oud vliegtuig bezocht, net over de Duitse grens. De held in onze verhaallijn - Piloot Fritz von Beckhausen - heeft daar een aantal spannende promovideo's opgenomen, die jullie straks op het vliegveld in Hof van Eckberge zullen tegenkomen!


2022: de bouw start!

Ondanks de invloeden van de coronapandemie zijn we in 2022 begonnen met bouwen. De planning overlapte met de bouw van onze nieuwe Adventuregolf, dus staan de bouwschotten intussen langer in ons park dan vooraf de bedoeling was! Op de foto's hieronder zie je de status van enkele weken geleden. De andere zijde - de Terminal - houden we nog even spannend!

Waarom duurt het nou zo lang? We pakken niet alleen de buitenkant van de lasergame aan. Óók binnen beleef je straks een compleet nieuwe ervaring, waarbij een heuse neerstortscene is verwerkt in de instructieruimte. Zorg dat je gordel vastzit, want de banken trillen en verschillende andere effecten maken de ervaring levensecht!


De openingsdatum?

Nu we flink opschieten komt de officiële opening steeds dichterbij! Omdat we afhankelijk zijn van de levering van enkele onderdelen laat een concrete datum nog even op zich wachten, maar houd onze socials goed in de gaten om op de hoogte te blijven!

Op de hoogte blijven?

Dat kan! Meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief óf volg ons op Facebook of Instagram!