Je hebt het waarschijnlijk al verschillende keren voorbij zien komen: we bouwen een straat uit de Cubaanse stad ‘Trinidad’ na, tegen de hal van onze lasergame. In deze blog nemen we je mee naar het allereerste idee, de schets én de reden van deze grote investering! Lees snel verder >>

Een 9 meter hoge hal…

Jep, een 9 meter hoge kubus, recht naast onze nieuwe Adventuregolfbaan. Dat was vanaf de eerste schetsen een doorn in het oog. We hebben straks een geweldig aangekleed terrein met mooie banen, palmen, thematisatie en een strakke afwerking, maar je kijkt wel het hele spel tegen onze grijze loods aan… Het niet wegwerken van loodsen is misschien wel één van de grootste irritatiepunten van fans én gasten in themaparken. Daar moesten we iets mee!



Muurschildering, zeildoek of beplanting?

Verschillende ideeën hebben de revue gepasseerd. Laten we iemand komen om een muurschildering te maken? Hangen we een zeildoek met een print van een Cubaanse straat op óf plaatsen we er gewoon een heleboel beplanting voor en maken we de hal ‘groen’. Met de weg die we zijn ingeslagen, waarbij we gaan voor optimale beleving en uitstraling, vonden we geen van bovenstaande ideeën een realistische optie. Het moest 3D zijn!

Aan de hand van de voor- en nadelen hebben we daarom besloten om écht metselwerk te gaan aanbrengen. Meer diepte, meer realisme en véél meer uitstraling. De oplettende kijker ziet natuurlijk dat daarmee niet de héle hal bedekt wordt, maar gebouwen van die hoogte zouden een érg onrealistisch beeld geven dat niet in verhouding zou staan tot de rest van het Adventuregolf-terrein.



Waarom schilder je dan geen blauwe lucht op het overgebleven deel?

Een veelgehoorde vraag! We hebben dat overwogen, maar dat betekent dat je bij bewolkt weer een grote blauwe kubus in je terrein hebt staan, en de kleuren in de zon zó snel vervagen dat er een énorme onderhoudsklus zou ontstaan. We kiezen er bewust voor om de gebouwen op een realistische schaal te houden, zodat de aandacht niet langer op de loods valt, maar wél op de kleurrijke gevels!



Een échte kopie uit Trinidad

We hebben op alle mogelijke manieren geprobeerd om Trinidad zo goed mogelijk te kopiëren. De bouwstijl, het stucwerk, de erkertjes, de gietijzeren raamwerken én de kleur zijn volledig geïnspireerd op het echte werk. Zélfs de dakpannen die gebruikt worden in die regio zie je straks één op één terug bij Hof van Eckberge!



Op de hoogte blijven van de bouw? Houd onze Facebookpagina en Instagram goed in de gaten, óf schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief!