Het dierenbestand is uitgebreid, en dit keer niet op het vaste land, maar op de bodem van de zoutwateroceaan! De afgelopen jaren hebben we geregeld onderwater-geboortenieuws gehad met onder andere jonge bamboehaaien en anemoonvissen, maar nu heeft één van onze bedreigde diersoorten voor nageslacht gezorgd. Lees er alles over in deze blog!

5.500 liter zoutwateraquarium

Midden in ons restaurant staat een énorm zoutwateraquarium, waarin een stukje van de bodem van de oceaan wordt nagebootst. Je kunt ruim 10 verschillende tropische vissoorten tegenkomen, in allerlei kleuren en formaten. Bijzonder zijn bijvoorbeeld de Koraalduivels met hun grote giftige stekels en de Picasso Doktersvis, die je kent uit de film Finding Nemo! Een andere bijzondere vissoort is de Juweelkardinaalbaars (Pterapogon kauderni) - een bedreigde diersoort die oorspronkelijk voorkomt in Zuid Oost Azië – en dié heeft voor nageslacht gezorgd!

Jonge Juweelkardinaalbaarsjes

In het wild wordt de vissoort bedreigd door bevuiling, overbevissing en verstoring van het leefgebied. De populatie in het wild neemt daardoor af. Dierentuinen als Hof van Eckberge dragen bij aan het soortbehoud en het in standhouden van een zogenaamde ‘back-up populatie’, die geen last heeft van deze bedreigingen.

Bijzonder is dat de eitjes worden uitgebroed in de mond van de volwassen kardinaalbaars. Zo zijn ze veilig voor natuurlijke vijanden. Zélf na het uitkomen van de eieren houd het mannetje de jonge visjes nog een week lang in zijn bek, voordat hij ze ‘vrijlaat’. Gedurende deze periode stopt het mannetje met eten, wel 25 dagen lang!

Wil jij onze jonge zeebewoners in het echt komen. bekijken? Boek snel je tickets in onze ticketwebshop.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen omtrent onze vernieuwingen? Meld je dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief!