We staan bij Hof van Eckberge nooit stil! Op dit moment worden verschillende onderdelen in ons park flink onder handen genomen! De beekloop wordt aangepakt, de speelplekken worden voorzien van een nieuwe laag speelzand en op diverse plekken worden bloemen en zaden ingezaaid. Lees er alles over in deze blog:

Ondanks de sluiting tóch renoveren

De afgelopen 1,5 jaar is Hof van Eckberge vaker gesloten dan geopend geweest, maar dat is voor ons geen enkele reden om stil te blijven zitten. Er komt (hopelijk heel snel) weer een tijd dat het park wordt overspoeld door gasten en dan moet alles er spik en span uitzien! Reden genoeg om de tijd goed te benutten en verschillende renovatie- en vernieuwingsprojecten aan te pakken.

Renovatie van de beekloop

Dwars door ons terras loopt een gezellig, kabbelend stroompje dat water terugbrengt naar de grote vijver in de dierentuin. Door de jaren heeft zich daarin veel zand, afval en onkruid verzameld. De schep gaat erin en de beekloop wordt volledig leeggeschept, voorzien van een nieuwe betonlaag en aangekleed met nieuwe keien. Als je ons straks weer voor het eerst bezoekt weet je niet wat je ziet!

Een frisse laag speelzand

Eén keer per jaar wordt het gehele speelterrein omgeploegd en voorzien van een frisse laag speelzand. Op die manier blijft het zand schoon en kunnen kinderen ongestoord spelen. Stenen en keien worden verwijderd, onkruid wordt bestreden en waar nodig wordt de laag zand weer opgehoogd ten behoeve van de valveiligheid.

Inzaaien

Je kunt het je wellicht niet voorstellen, maar verspreid door ons park zijn honderden verschillende wilde bloemen te vinden. We zaaien jaarlijks verschillende bijenmixen om de bij (en aanverwante familieleden) volop van nectar te voorzien. Rond mei komen de eerste bloemen uit hun knoppen en in juni staat het park volop in bloei. Ons speciale bijenveld (een omheinde zone met bijzondere bijenmixen) is volledig omgeploegd en voorzien van een nieuwe lading zaden. Kom je snel kijken hoe de eerste plantensoorten uit de aarde schieten?

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen omtrent onze vernieuwingen? Meld je dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief!