We staan bij Hof van Eckberge nooit stil! Op dit moment wordt het wallaby-verblijf van top tot teen vernieuwd, én voegen we een nieuwe interactieve attractie toe! Benieuwd naar de veranderingen? Je leest er alles over in deze blog!

Wallabys bij Hof van Eckberge

De wallabys waren één van de eerste bewoners van onze dierentuin en springen dus al ruim 8 jaar rond in hun weide! Deze bijzondere diersoort komt oorspronkelijk uit Australië en kan wel 9 meter ver springen! In de zomer, als de zon lekker schijnt, zie je geregeld een jonge wallaby uit de buidel kijken, ook voor hen zijn we druk aan de slag. Waarom? We vinden vernieuwen belangrijk en dragen graag bij aan het welzijn van onze dieren!

Wat gaat er veranderen?

Onze wallabys hebben lekker veel ruimte, beschutting, groen én een mooi uitzicht over de rest van dierentuin, maar tóch gaan we aan de slag met een aantal vernieuwingen:

  • Creëren van rustplekken: om ze kans te bieden om zich af en toe te verstoppen voor onze nieuwsgierige gasten creëren we een paar rustplekken. Hier kunnen de wallabys zich even terugtrekken als ze zich bekeken voelen. Wees niet bang, ze vinden het heerlijk om door de weides te springen, dus je zult ze nog steeds tegenkomen in de dierentuin!
  • Vervangen van de gehele omheining: passend bij de stijl van de rest van de dierentuin gaan we de gehele omheining vervangen door kastanjehout. Deze rustieke, natuurlijke uitstraling zul je op steeds meer plekken gaan tegenkomen. Ook onze nieuwe kinderboerderij is al in die stijl ingericht.
  • Nieuwe kijkplek creëren: om ook jonge kinderen meer zicht op de wallabys te geven creëren we een nieuwe kijkplek van waaruit je goed zicht hebt op de wallabys. Je staat hier niet zomaar achter een hek, maar kunt door de speciale kijkgaten stiekem een kijkje nemen, zodat de wallabys niet van je schrikken.
  • Toevoeging van een nieuwe interactieve attractie: we maken het natuurlijk niet alleen voor de wallabys leuker, maar ook voor onze gasten! Zo kun je straks zélf verspringen naast de wallabys, om te kijken of je dezelfde afstand haalt als onze Australische bewoners. Dat doe je op onze nieuwe 'Wallaby Verspringplek'! Na je sprong maak je een foto bij het fotopaneel en kun je deze delen op social media!

Hoe lang duurt deze verbouwing?

We voeren de werkzaamheden uit voor, tijdens en ná openingstijd om zo snel mogelijk het nieuwe verblijf te kunnen presenteren. Als gast ondervind je geen last van de werkzaamheden, onze dierentuin is namelijk gewoon geopend! Kom je snel eens kijken naar de vorderingen?

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen omtrent onze vernieuwingen? Meld je dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief!