Vandaag om 16:00 uur is bij Hof van Eckberge een nieuw onderdeel van onze dierentuin geopend: een Kinderboerderij! De burgemeester heeft de dierentuin officieel geopend en wethouder Maikel van der Neut de Kinderboerderij en de dieren zijn vervolgens op ontdekkingstocht gegaan door hun nieuwe verblijven!

Bouw

De afgelopen weken heb je kunnen zien dat er hard gewerkt werd aan de zone op de plek van het oude nandoe verblijf. Nieuwe omheiningen, groen, bestrating, bebording, alles is grondig aangepakt om de zone op tijd af te krijgen. En dat is gelukt! Joost van Oostrum, burgemeester van Berkelland, heeft de zone vandaag geopend! En wat helemaal leuk is: één van onze dwerggeitjes is naar hem vernoemd!

Diersoorten

Welke diersoorten ga je aantreffen in de Kinderboerderij? Maar liefst 4 verschillende! Alle 4 met een hoog aai- en knuffel gehalte. Je vindt er: miniatuurvarkentjes, de kleinste varkentjes ter wereld; zijdehoenderen, kippen uit het Himalaya gebergte met een héle zachte vacht; dwerggeitjes, spelend op de springplanken; Ouessantschaapjes, het kleinste schapenras ter wereld.

Toegankelijkheid

Een belangrijk element in de Kinderboerderij is de mogelijkheid om je tussen de dieren te bevinden. Ook dat kan straks bij Hof van Eckberge! De dieren moeten nog even wennen aan de bezoekers, maar daarna mogen jullie zelf door de verblijven lopen, knuffelen en meespelen met de dieren. Uiteraard is de zone ook rolstoeltoegankelijk. Inclusiviteit is een belangrijke pijler bij Hof van Eckberge.Een deel van de zone is bestraat en daardoor gemakkelijk met een rolstoel te betreden.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen omtrent onze vernieuwingen? Meld je dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief en je ziet het diréct als er een nieuwe blog is verschenen!