Vandaag is in Eibergen de nieuwste dierentuin van Nederland geopend: Hof van Eckberge! Sinds kort heeft ons park een officiële dierentuinvergunning en dat betekent dat we de 67ste dierentuin van Nederland zijn. Joost van Oostrum, burgemeester van Berkelland, heeft de dierentuin vandaag officieel en feestelijk geopend!

Onthulling

Om 16:00 uur werd er bij de ingang een groot bord onthuld met daarop de tekst: ''Welkom in de NIEUWSTE dierentuin van Nederland!''. Een geweldig moment én compliment voor ons park, dat ons de mogelijkheid geeft om in de toekomst nóg verder uit te breiden en door te ontwikkelen!

Vergunning

Om een dierentuinvergunning te krijgen dient een park aan een heleboel belangrijke eisen te voldoen. Eisen die het dierenwelzijn voorop stellen. Het feit dat Hof van Eckberge de vergunning heeft gekregen laat zien dat het dierenwelzijn in ons park voorop staat, een geweldige bevestiging op onze manier van werken! Samen met de dierverzorgers zorgen we er voor dat de dieren in de béste omstandigheden kunnen leven, er voldoende verrijking geboden wordt én we onze bezoekers iets bij kunnen leren over de aanwezige diersoorten. Sinds kort zijn dan ook alle informatiepanelen vernieuwd en lees je daar leuke en interessante weetjes over onze dieren.

Nieuw: Kinderboerderij!

Om het verkrijgen van de dierentuinvergunning groots te vieren hebben we een nieuwe zone aan ons park toegevoegd: een Kinderboerderij! Je vindt hier allerlei leuke (kleine) dieren, waar je op termijn zelf tussen kunt lopen om met ze te spelen, te knuffelen of op afstand te kijken. In deze blog lees je alle informatie over deze nieuwste toevoeging. Kom snel eens kijken!

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen omtrent onze vernieuwingen? Meld je dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief en je ziet het diréct als er een nieuwe blog is verschenen!