In onze dierentuin proberen we onze bezoekers zo veel mogelijk informatie te geven over onze diersoorten. Educatie vinden we een belangrijke pijler in ons park. Om mee te gaan in de modernisatie van onze huisstijl hebben we nieuwe infopanelen ontworpen én afgelopen week geplaatst!

Maarliefst 14 nieuwe, kleurrijke informatiepanelen vind je in onze dierentuin. Over ieder dier kun je nu actuele informatie vinden over bijvoorbeeld de afkomst, het leefgebied, het aantal jongen en de grootte. Een stip op de wereldkaart geeft aan waar het dier oorspronkelijk vandaan komt. Je zult zien dat de dieren bij Hof van Eckberge over de hele wereld te vinden zijn, dat is bijzonder!

Informatie verzamelen

Om de panelen van de juiste informatie te voorzien zijn we wekenlang druk aan het werk geweest. Hiervoor hebben we een dierverzorger, maar ook een echte bioloog in dienst! Zij werken nauw samen om het dierenwelzijn te optimaliseren én onze bezoekers te voorzien van kloppende informatie. Dit gebeurt bijvoorbeeld tijdens de ECKspeditie-tour (een interactieve tour langs onze dieren, waarin je de kans krijgt om onze dierverzorgers het hemd van het lijf te vragen) en op onze informatiepanelen!

Kom snel onze nieuwe informatiepanelen bekijken, ze staan vól met leuke en interessante weetjes!

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen omtrent onze vernieuwingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en je ziet het diréct als er een nieuwe blog is verschenen!