Op deze pagina vind je het meest actuele nieuws uit ons park! Vernieuwingen, aanpassingen, belangrijke informatie óf gewoon een leuk weetje. Wil jij deze nieuwtjes altijd als éérste ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Tijd om klasgenootjes, vrienden en vriendinnen van je zoon/dochter op te trommelen, want het jaarlijkse kinderfeestje staat op de planning! De organisatie is een uitdaging, want waar moet je dit keer naartoe, is het wel weerbestendig en hoe regel je het eten en het drinken? Zoek niet verder! Wij helpen je graag en voorzien je van 5 handige tips. We zijn al meer dan 10 jaar expert in het organiseren van kinderfeestjes, dus doe er je voordeel mee!

Duurzaamheid speelt een grote rol in de nieuwe ontwikkelingen in ons park. Bij alle vernieuwingen kijken we naar duurzame materialen, levensduur en onze bijdrage aan de planeet. Het milieu is een hot-item en het percentage elektrische auto's neemt in razend tempo toe. Dat zien we ook op de parkeerplaats bij Hof van Eckberge. Steeds vaker kregen we dan ook de vraag of er laadpalen beschikbaar waren op onze parkeerplaats. Vanaf vandaag kunnen we daarop antwoorden met: ''JA!''.

De ontwikkeling van onze nieuwe uitbreiding is in volle gang! Nu duidelijk is dat er géén XL Zandbak wordt gebouwd stijgt de spanning en krijgen we steeds vaker de vraag: ‘Wat gaan jullie dan wel bouwen?’. Dat houden we graag nog even geheim… In deze blog interviewen we Maarten (directeur) en Ivo (ontwerper) over de belangrijkste kenmerken van de nieuwe uitbreiding. Zo lichten we een eerste tipje van de sluier op. Lees meer!

Nu de beperkingen in de groepsgrootte verdwenen zijn worden er weer massaal familiedagen georganiseerd. Hof van Eckberge is al meer dan 10 jaar expert in het verzorgen van de leukste familiedagen. Door de combinatie van goede horeca, activiteiten én vermaak voor alle leeftijden weet iedere familie zich goed te vermaken. In deze blog geven we je 5 familiedag tips om de organisatie op rolletjes te laten lopen!

Het is zover! Na bijna 1,5 jaar bouwen is onze nieuwste uitbreiding klaar om getoond te worden! Vanaf vandaag openen we bij Hof van Eckberge officieel een heus reptielenhuis met 6 nieuwe diersoorten. Onderzoeker en bioloog Paco vangt in zijn onderzoeksstation bijzondere en kwetsbare diersoorten op die jij als bezoeker kunt komen bekijken. In deze blog lees je alles over deze nieuwe toevoeging én welke dieren je kunt verwachten!

YES! Vanaf 26 januari mogen we onze deuren weer openen! En het is dubbel feest, want Hof van Eckberge bestaat deze week 10 jaar! Een mooier verjaardagscadeau hadden we niet kunnen wensen. Iedere bezoeker die zaterdag 29 of zondag 30 januari 2022 ons park bezoekt kan een smakelijke verrassing verwachten. Lees er alles over in deze blog!

Ook tijdens deze lockdown steken we onze handen uit de mouwen. We pakken verschillende onderhoudsprojecten aan, waaronder ons wasberenverblijf. In deze blog lees je alles over de vernieuwingen en de redenen daarvan!

In deze blog neemt Ivo - onze huisontwerper - jullie mee in de ontwikkeling van het nieuwe dierenverblijf. We starten bij de eerste schetsen en komen stap voor stap bij het uiteindelijke eindresultaat: een volledig gethematiseerd onderzoeksstation met maar liefst 6 nieuwe diersoorten!

26 november 2021 vond er een nieuwe persconferentie plaats met aanvullende maatregelen. In deze blog krijg je antwoord op jouw belangrijkste corona-gerelateerde vraagstukken. Kan jouw reservering nog doorgaan? Is het wel veilig bij Hof van Eckberge? Moet je een mondkapje dragen? Lees hier meer:

Halloween bij Hof van Eckberge was een groot succes! Meer dan 400 gasten bezochten het park van Graaf Eckberge op 22 en 29 oktober en hielpen vol enthousiasme mee in de zoektocht naar dukaten. Was jij er niet bij en ben je benieuwd hoe de avonden zijn verlopen? Bekijk hier de aftermovie:

Onderhoud staat bij ons hoog in het vaandel! Ondanks de moeilijke corona-periode proberen we ons park in een zo goed mogelijke staat te houden. In de afgelopen weken hebben we ons strandpaviljoen onder handen genomen! Deze familiedag en feestlocatie mídden in ons park was toe aan een grondige renovatie. Lees er alles over in deze blog!

Bezoekers weten ons park weer goed te vinden, en dat is geweldig om te zien! We werken hard aan onze vindbaarheid om zo veel mogelijk mensen een dagje uit te laten beleven in onze belevingswereld, maar hoe zit dat precies met de corona-maatregelen en beperking in bezoekersaantallen? In deze blog geven we je een inkijkje in onze werkwijze en onze ‘crowdcontrol’!

Het dierenbestand is uitgebreid, en dit keer niet op het vaste land, maar op de bodem van de zoutwateroceaan! De afgelopen jaren hebben we geregeld onderwater-geboortenieuws gehad met onder andere jonge bamboehaaien en anemoonvissen, maar nu heeft één van onze bedreigde diersoorten voor nageslacht gezorgd. Lees er alles over in deze blog!

Het is zomervakantie, tijd om er op uit te gaan en te genieten van alle leuke uistapjes in de omgeving! Kom je naar Hof van Eckberge, dan voorzien we je graag van 5 handige, leuke en slimme tips om jouw bezoek nóg beter te maken! Lees er alles over in deze blog:

Tropische temperaturen in het vooruitzicht, tijd om de verkoeling op te zoeken! Geen zin om in de overvolle ligweide van het plaatselijke zwembad of de recreatieplas te gaan liggen? Bij Hof van Eckberge vind je 'met afstand' de beste invulling voor je tropische dagje uit!

Na wederom een sluiting van meer dan een half jaar mochten we 19 mei onze deuren weer gedeeltelijk openen. Dat was natuurlijk geweldig, want zo konden onze bezoekers éindelijk weer komen spelen en dwalen door onze dierentuin! Onze grote binnenspeeltuin en het restaurant moesten nog gesloten blijven, maar: vanaf zaterdag 5 juni mag je ook daar weer gebruik van maken, FEEST! Wat dat betekent voor jouw bezoek lees je in deze blog!

Hoewel ons park al een tijdje leek stil te staan, is er in onze dierentuin volop actie! We maken de gekste dingen mee, van ezels die zelf de poorten kunnen openen tot geitjes die een ontsnappingsmanoeuvre op touw weten te zetten. Ook is er volop geboortenieuws uit het park! Meerdere diersoorten hebben de populatie uitgebreid. In deze blog lees je er alles over:

We staan bij Hof van Eckberge nooit stil! Op dit moment worden verschillende onderdelen in ons park flink onder handen genomen! De beekloop wordt aangepakt, de speelplekken worden voorzien van een nieuwe laag speelzand en op diverse plekken worden bloemen en zaden ingezaaid. Lees er alles over in deze blog:

In het oosten van Nederland is de meeste sneeuw gevallen, en dat is goed te zien in ons park! Er ligt een dikke witte deken over de dierentuin, speeltoestellen en het terras. In deze blog nemen we je (visueel) mee door een besneeuwd Hof van Eckberge! Je bekijkt de plaatjes hieronder:

Op 18 januari hebben twee studenten van de opleiding 'Marketing & Communicatie' directeur Maarten Reimes geïnterviewd. Een interview met pittige vragen over zware onderwerpen: omzetverlies, mogelijke ontslagen, kostenbesparing en het voortbestaan. Ben jij benieuwd naar zijn reacties? In deze blog lees je het hele interview.