• Workshops | Kookworkshop en muziek workshop

Zoek je een leuke activiteit voor een kinderfeestje, schoolreisje of wil je samen met kinderen iets creatiefs doen? Volg dan een muziekworkshop bij Hof van Eckberge in Eibergen.

Word een stermuzikant met onze muziek workshop

Bespeel samen Afrikaanse trommels met een workshop 'Djembé', doe mee met een ‘Junkjam’ op afval zoals kliko’s, olievaten en autovelgen. Of drum met je handen op een echte ‘Cajon’. Tijdens de workshop leer je alles over de diepe tonen van de bass en de hoge tonen van de snare of slap.

Muziek workshop

Volg de muzikale workshop 'Djembé' of ‘Junkjam’ of ‘Cajon’.

Bij Djembé studeer je swingende ritmes in op Afrikaanse trommels. Deze percussie workshop is geschikt voor jong en oud. De djembé is een kelkvormige handtrommel die aan één zijde is bespannen met een geitenvel. Tijdens de workshop, die in groepsverband wordt gegeven, komen aspecten als techniek, ritme, samenspel, structuur, soleren en improviseren aan bod.

Junkjam is muziek maken met afval. Hierbij worden o.a. kliko’s, olievaten en autovelgen als percussie-instrumenten gebruikt. In de achterstandswijken in de grote steden van de VS is deze vorm van spectaculair drummen ontstaan omdat de mensen geen geld hadden voor dure instrumenten. Aan bod komen onder andere klankenopbouw, ritmes, samenspel, solo’s en improvisatie.

De Cajon is een houten ‘box’ die men met de handen bespeelt. De diepe tonen van de bass of de hoge tonen van de snaren of slap, je leert ze allemaal. En zeker in groepsverband staat u versteld van de sound van dit kleine instrument!

De muziekworkshops zijn bij Hof van Eckberge uitsluitend te reserveren in combinatie met het gebruik van onze eigen faciliteiten. Hierbij kunt u denken aan de bowlingbaan, de lasergame, de losse toegang tot het belevingspark, één van de all-inclusive arrangementen of een diner in het restaurant. Er geldt een minimum aantal van 10 personen.

Workshop reserveren

Maak een middagje spelen compleet met een creatieve workshops. Wil je meer weten over de workshops? Neem dan contact op met een van onze medewerkers.